Известие

Collapse
No announcement yet.

Парното спря да духа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Парното спря да духа

Никакъв въздух не излиза, дори и на 4 да го пусна. От какво е според вас?
    Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

Прегледа ли си бушоните? Може да е от много неща
    Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Не е бушон

Comment

Дай повече инфо
        Работи ли вентилатора - ако не работи почваш по токове да търсиш проблема, има разни съпротивления зад вентилатора и други такива
        ако работи вентилатора но не духа почваш по въздухопроводите, пусниго да дърпа въздух от купето и усети дали засмуква самия вентилатор(зад жабката, на 4 степен би трябвало да се усеща)
        146 ti rosso 96г.

Comment

не работи вентилатора и не духа. Май ще да е тока ...ама ако е някъде зад жабката, за да ми свалят кората и да ми погледант тоците ще ми вземат 160 лв за работа /поне последниа път за управлението на климатика за да ми сменят толкова ми взеха/

Comment

Тоците на вентилатора можеш да откачиш сравнително лесно, намират се зад жабката(е малко се завираш на чомпе ама става, с пипане стигаш до вентилатора-не можеш да го пропуснеш и там по жиците, мисля, че бяха в ляво на него). Провери дали идва ток до вентилатора изобщо. Пусни климатика за да видиш дали сработва вентилатора, трябва автоматично да се включва на първа степен- така можеш да разбереш дали не е проблема във врътката на таблото. Ако не идва ток до вентилатора, плюс и минус(провери всички степени), може да е изгоряло съпротивлението зад вентилатора, а то мнооооого трудно се сваля и струва 10 кинта на старо.

Провери пак бушоните, да не пропускаш нещо, и да разглобиш половината кола. Ако трябва сложи друг на мястото на този за вентилатора, за всеки случай. Има и реле там някъде при бушоните, провери и него-виж картинката

Някой да каже дали на последната степен изобщо минава ток през съпротивленията, че като гледам схемата, не минава през съпротивлението, и би трябвало на 4 да работи вентилатора ако е развалено съпротивлението(значи при теб не е съпротивлението)
            146 ti rosso 96г.

Comment

Първоначално публикувано от skino
              Някой да каже дали на последната степен изобщо минава ток през съпротивленията, че като гледам схемата, не минава през съпротивлението, и би трябвало на 4 да работи вентилатора ако е развалено съпротивлението(значи при теб не е съпротивлението)
              Не минава. Ако е изгоряло съпротивлението, на 4-а степен мотора си работи, няма ги 1, 2 и 3.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
              X